Flal 2 stedenwandeltocht 29 februari 2020

Na 2 weken van storm en regen en ondanks de magere voorspellingen toch maar de rit naar Franeker gemaakt. Samen met mijn wandelmaten  hadden  we ons voorbereid op regen en storm wat Piet Paulusma, Weeronline en Buienradar ons voorspelden.
Velen hadden na 2 weken rust  weer zin  in een stevige wandeling. Om 9.00 uur werd er gestart voor de Twee Steden Wandeltocht.
Vanuit de sporthal de Trye werden we op pad gestuurd richting het Friese platteland. Een voorzichtig zonnetje en  een stevige bries begeleiden ons naar de rand van Franeker. Via diverse leuke paden en wegen kwamen we in het dorp uit waar Piet Paulusma in het verleden zijn weersvoorspellingen  voorbereide. Herbaijum is echter meer dan het dorp van Piet Paulusma. Een klein museum met legerkleding en een mooie kerk met een prachtige oude  begraafplaats laat zien dat Herbaijum een leuk terpdorp is. Na Herbaijum maken we ons op voor de voettocht naar Wijnaldum. Het kleine dorpshuis kan de drukte van de wandelaars maar amper aan. Wij besluiten door te lopen richting Harlingen.
We doorkruisen Harlingen waar diverse schepen op de zomer liggen te wachten. Mooie gebouwen en oude schepen verrassen ons. Onze keuze om de pauze ergens in Harlingen te doen blijkt een goede te zijn. Een heerlijke apfelstrudel met een lekkere kop koffie valt ons ten deel.
Na de pauze wandelen we door langs de dijk in zuidwestelijke richting het keerpunt bij de Waddenhal. Op de terugweg lopen we door Harlingen en langs de nieuwe N31.
We steken bij een aquaduct het van Harinxmakanaal over en vervolgen onze route langs het kanaal. Een pittig stuk van de Flal volgt door een weiland evenwijdig aan het kanaal met veel modder en water. Uiteindelijk bereiken we Herbaijum weer en gaan we langs de Rijksweg weer richting Franeker. De beloofde regen komt de laatste kilometers toch nog op ons pad. De regencapes worden te voorschijn gehaald. Via de de grachtengordel van Franeker bereiken we uiteindelijk de Finish. De complimenten aan de personen die de routes hebben uitgezet. Ik heb genoten van deze tocht

Klik op afbeelding voor de foto’s