Wellinborough 9 en 10 mei 2015

Op donderdag 7 mei reizen we met ZDS wandelreizen vanuit de Park & Ride  Westraven aan de A-12 te Utrecht naar het Engelse Wellingborough.  We rijden  naar Hoek van Holland waar we aan boord gaan van de Stena Line.  We krijgen een hut toegewezen waar we de nacht door brengen.  Het aangeboden diner smaakt prima.  Na het ontbijt de volgende dag 8 mei vervolgen we onze weg richting Wellingborough met een geplande tussenstop in Cambridge. In Cambridge  vergapen we ons aan de prachtig onderhouden gazons. We drinken thee in de  Cambridge Chop House  en wandelen langs de imposante universiteitsgebouwen.  Het is zeker de moeite waard om het gezien te hebben. Vanaf Cambridge rijden we door naar Wellingborough  waar we inchecken in het Columbia hotel.

DAG 1

We starten vanaf een karakteristieke locatie in Wellingborough. The Castle Theatre is het vertrekpunt van de 2 daagse.  We kunnen “on the road”of “off the road” de tocht wandelen.  Gewoon een kwestie  van de juiste pijlen volgen. Wij wandelen de 25 km tocht. Vanuit de start  lopen we via het Castle field  langs de rivier op weg naar het Irchester Country park. Het park ziet er zo als in Engeland gangbaar is voortreffelijk uit. Vanuit het park gaan we door de koolzaadvelden richting Irchester. In Irchester is de eerste controle in de Parsonshal. Vanuit Irchester wandelen we off road door de koolzaadvelden naar de 2 de controle in Wollaston. Bijkomend voordeel van de wijze van bewegwijzering is dat zowel “on the road’als “off the road” allemaal weer op dezelfde controle punten uitkomen.  Na een prachtige wandeling door diverse mooie natuurgebieden, Summer Lys Nature Reserve en langs de rivier de Nene komen we bij de derde controle post bij Earls Barton, kort daarop gevolgd door een controlepost in Great Doddington.  Hier heeft men uitgepakt met diverse activiteiten. De route door diverse koolzaadvelden en natuurgebieden blijft prachtig.  In Wilby is de laatste controle voor dat we doorgaan naar start/finish in Wellingborough. Een prachtige wandeldag met een prachtige route.

Dag 2

We waren erg nieuwsgierig wat dag 2 ons zou gaan bieden. Zou deze dag de eerste dag gaan overtreffen of evenaren? Het eerste gedeelte van de tocht ging door de bebouwde kom van Wellingborough. Na 5 kilometer wandelen kwamen uit de plaatselijke  Old Grammarians Sports Clubs. Hier was de eerste controle en konden we een kop koffie verorberen.  We wandelen vanuit hier via allerlei natuurpaden en wegen naar Harrowden. Daar is de 2 de controle.  De natuur en omgeving  worden steeds mooier. We genieten met volle teugen van de omgeving. Prachtige vergezichten,  koolzaadvelden, historische kerken enz. We wandelen naar het plaatsje Orlingbury. We nemen hier een pauze om te genieten van alles wat de omgeving biedt. De wandeling is af en toe een uitdaging,  een overstap in plaats van een hek, over een pad in een akkerveld . Het maakt dat wij deze wandeling steeds meer gaan waarderen.  We wandelen via Pytchley door de velden naar Isham waar een controle is. Het laatste gedeelte gaat leidt ons via velden spoorbruggen terug naar Wellingborough. Met nog een laatste controle vlak voor de finish komen we bij het eindpunt. We bezoeken het museum en drinken een heerlijke “pint”op een terras.   We pakken ons kloffie bij elkaar en stappen in de bus die ons weer terugbrengt naar de Stena Line. Op de boot douchen,  dineren en nog drankje op een zeer geslaagd wandelweekend.

Wellingborough-dag-1.gpx (303 downloads )
Wellingborough-dag-1.gpx (303 downloads )

Klik op de foto voor de foto’s