Odoorn 19 janauri 2020

Zondag 19 januari vroeg op, om naar Odoorn  te gaan. De diverse weersites hadden droog weer met enige zonneschijn voorspeld. We hadden er zin in. Des teleurstellend was het dan ook dat we bijna niet met droge voeten, over een afstand van 5 meter, in de auto konden komen. Het kon alleen maar beter worden was onze hoop. Na een rit van 45 minuten kwamen we aan in Odoorn. We zagen de de 30 km wandelaars reeds vertrekken.

Het weer knapte enigszins op en  vol goed moed hebben we ons ingeschreven en zijn we aan de wandeltocht over 20 km begonnen. Na niet al te lange tijd wist pluvius ons toch te verrassen. Niet getreurd, onder het  motto van “naar buiten gaan is erger dan buiten zijn” de regencapes aangetrokken  en weer met frisse zin verder.

Na een heerlijke pauze bij de Poolshoogte waar het appelgebak met koffie geweldig was hebben we de weg vervolgd. Inmiddels was het was droog geworden en konden de regencapes in de tas. We hebben genoten van de variatie van het bos afgewisseld met smalle heidepadden, een keienweg en karrenspoor routes in het heide veld.  De grote grazers konden we  zonder enig probleem passeren.

De bossen rondom Odoorn en Exloo lenen zich prima om lange wandeltochten te maken. Dank aan de de organisatie.

Klik hier voor de Garmin route