IML Blankeberge 3 en 4 mei 2014

De Belgische badplaats  Blankenberge is begin mei elk jaar het toneel van de IML wandeling van België. Wij waren afgereisd naar deze badplaats  maar konden de verleiding niet weerstaan om een tussenstop te doen in Brugge. Heerlijke chocola afgewisseld met koetsen en rondvaartboten zorgden voor een prachtige ambiance. Na al dit leuks reden wij door naar onze Value Stay Blankenberg. Een eenvoudig maar prima onderkomen voor wandelaars.  Om een indruk te krijgen wat we konden verwachten hebben we een sightseeing gedaan. De boulevard en haven zijn de locaties die de levendigheid van deze badplaats eer aan doen. Weliswaar enigszins gedateerd maar sfeervol.

Dag 1

De start en finish van de tocht is vanaf de Grote  Markt  in het centrum van Blankenberge. De eerste dag loop je langs de haven met de klok mee over de Boulevard richting de Pier waar de eerste controle is. Na de Pier wordt de route langs de boulevard vervolgd, Bij de Corsendonk Duinse Polders, gaan we landinwaarts. De zicht op de zeehavens van Zeebrugge laten we achter ons en gaan we op weg naar Lissewege. We doorkruisen deze plaats om bij de schuur van Ter Doest even te pauzeren.  Het weer zit geweldig mee en daardoor ook de stemming. We zetten de pas er weer in en lopen door naar Uitkerke. Hier heeft men met veel energie in de ontvangst van de wandelaars gestoken. Veel wandelaars hebben  veel plezier en drinken  een  pintje. De laatste kilometers naar de finish verlopen soepel. Bij finish krijgt iedereen biertje uitgereikt. Deze wordt in dank aanvaard en verwerkt. De zon schijnt volop zodat we van de gelegenheid gebruik maken om even naar het strand te gaan.

Dag 2

Vanaf de start/finish wordt koers gezet richting de haven van Blankenberge. We wandelen er helemaal om heen. Aan het einde lopen we het strand op. Een lint van wandelaars loopt via het strand richting Wenduine.  De weergoden zijn ons weer goed gezind.  Bij de eerste controle komen we Annie en Trees nog tegen. Zij herkenden ons aan onze (Brug) kleding.  Na Wenduine gaan we het land weer in. Via het Duingebied wandelen we richting Zuienkerke. Muziek, oude ambachten en een braderie vallen ons ten deel. Hier stoppen we even voor een korte pauze.  De wandeling via Uitkerke naar de finish is ontspannend en levendig. Zo her en der prepareren zich militairen voor de laatste kilometers in het marcheren in marstempo. Wij bereiken de finish en krijgen als beloning de versierselen, een stempel in ons IML wandelboekje, een biertje en een gebakken visje.  Hulde voor de voortreffelijke organisatie. Wij komen nog een keer terug.

 

 

 

Klik op foto voor de foto’s