IML Fulda 2019

logo de brug nieuw.jpg

 

22550556_1492378524190139_7507634188752926674_o.jpg

Binnen de Brug Regio Stad Groningen is een actieve wandelgroep aanwezig. ( De Brug is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking)  1 keer in de 2 weken worden afstanden van 5-10-15 km gewandeld. Dit alles onder begeleiding van diverse vrijwilligers. De wandeltochten hebben voor een aantal ook een doel. Namelijk het meedoen aan een internationale wandeltocht. Hiervoor is binnen de Brug Regio Stad Groningen een aparte organisatie opgericht die de organisatie van de deelname aan de tocht voor zijn rekening neemt. “Wandelen Met”Drijvende kracht achter deze organisatie is Henny Sikkenga.  Er is deelgenomen een tiental jaren aan de wandeltochten in Bern ( Zwitzerland) en Diekirch ( Luxemburg). De begeleiding van de deelnemers gedurende deze tochten is in handen van enthousiaste vrijwilligers.

Na vele jaren in Bern en daarop volgend vele jaren in Diekirch te hebben gewandeld werd voor het eerst in 2018 in Fulda deelgenomen aan de IML wandeltocht.

Dag 1

Is voor grootste deel vlak en gaat richting zuidelijk gebied van Fulda. Via Haimbach, Niederode,  Zell, Zirkenbach komt men uiteindelijk weer terug in Fulda.  Veel vakwerkhuisjes met prachtige vergezichten. Je ziet duidelijk dat de herfst in aantocht is. Veel kleuren sieren het glooiende landschap. Er zijn voldoende rustmomenten op de route  waar je een beker kunt vullen met een heerlijk drankje. Ook zijn er mogelijkheden om een “Bratwurst” te kopen en voor de liefhebber is er ook een biertje voorhanden.

Dag 2

Is aanzienlijk pittiger. Lange omhoog lopende paden maken het wandelen tot een inspannende bezigheid. Wel blijft de veelkleurigheid je opvallen. Beekjes en kleine riviertjes in het Rhöngbied maken dit gebied tot een bezienswaardigheid. Na het plaatsje Lüdermünd hebben we een pauze ingelast. langzaam wandelen we terug richting Fulda. Met diverse rustmomenten komen we moe maar voldaan aan bij de starten finishlocatie aan de  Washingtonallee in Fulda.

Met muziek wordt je ontvangen

 

 

 

 

 

Fulda-dag-1.gpx (332 downloads )
Fulda-dag-2.gpx (291 downloads )