Kootstertille Hege Bult Corona FLAL corona tocht april 2021

 Na 2 dagen uitzonderlijk mooi weer hebben we de wandelschoenen aangetrokken om de 40 kilometer van de Hege Bult Wandeltocht te lopen.  De dagen voorafgaand aan onze wandeltocht was het ruim 20 C. Wellicht dat dit de oorzaak was van de duizenden slakjes bij het  “It Hossebos”. Bij het begin van onze wandeltocht was het 8 C en een straffe noordelijke wind.  We komen direct langs het speelbos “It Hossebos ” waar een specht ons opwacht .

P1130554 (Klein).JPG
Na lang zoeken zagen we hem. Door het natuurgebied gewandeld kwamen we weer op een verharde weg die ons richting Drogeham bracht. We lopen richting de velden van Harkema. We steken de N369 over en wandelen door een landelijk gebied waar de houtwallen
P1130562 (Klein).JPG
het landschap sieren. Via een lus komen we terug bij Drogeham.  We maken een doorsteek richting Eastermar. We wandelen door het centrum van Eastermar en vervolgen onze weg richting “It Heechsan” Ondertussen kijken we nog met een schuin oog naar het het huis waar het model “Doutzen Kroes” is opgegroeid.  Aan onze linkerkant zien we de oevers van het Burgummermeer.  Een mooi weids gezicht. In Heechsan genieten we van onze meegebrachte lunch.  Een plaatsje met een mooie kerk . Vanuit It Heechsan wandelen we langs een vogelbroedgebied. Het is sowieso een mooie belevenis hoe de, kool- en pimpelmezen, roodborstjes en mussen zich druk maken in deze periode van het jaar. We wandelen langs één van grootste prefab fabrieken in Nederland. Het is daar een drukte van belang. We moeten even wachten voor de brug over het Prinses Margrietkanaal een duwbak en een kruizer passeren de doorvaart. We wandelen richting het kleine friese plaatsje Jistrum een mooi plaatsje met een mooie kerk uit de 13 eeuw. We vervolgen onze wandeling door het friese coulissenlandschap. Er wacht ons nog een verrasing van een monument ter nagedachtenis aan de moord op een “Hannekemaaier”.

 

De laatse kilometers met mijn wandelparner gaan vooral langs de verharde weg terug naar het Tillehûs in Kootstertille.


 

GPX route 40 km Hege-Bult-40-km-wandeltocht-Kootstertille.gpx (1013 downloads )

PDF routebeschrijving Kootstertille_route_40km.pdf (1130 downloads )